Danmarksrekord med 500 km trekant fra Lübeck, maj 1993

Siden blev opdateret 2012-03-04
Retur til Flyvning

Jeg havde en overgang min Stemme 10, OY-JAX, stationeret i Lübeck Aeroclub, som jeg var medlem af. Stemme 10 var, og er, et vidunderligt motorsvævefly med motoren fast indbygget bag cockpittet forbundet med en trækkende propel foran. Ved start forskød man forreste del af næsen, så propellens blade kunne svinge ud ved centrifugalkraften. Konstruktionen med propellen foran gjorde Stemme 10 til et elegant fly i alle konfigurationer.
Efter start og højdevinding til nærmeste termik, slukkede man motoren, og propellen gled tilbage i næsen, der lukkede, og man fortsatte i et strømlinet svævefly med en vingespand på 23-24 meter og et glidetal på 50.

En dag i Lübeck satte jeg en lidt dristig 500 km trekant op for mig selv, og spurgte min ven Dither Hilreiner, om han ville være med på udfordringen. Han slog straks til. Vejret var rimeligt godt og så ud til at kunne udvikle sig til det bedre. Men det skulle også blive rigtig godt, hvis vi skulle hele vejen tilbage til Lübeck igen.
 


 

Opgaven var lagt ud som Lübeck Blankensee - Braunschweig - Ahlhorn og retur til Blankensee.

Turen blev en ren fornøjelse. Vi blev aldrig rigtigt presset. Det sidste ben gik direkte over Hamburg, og vi fik lov til at krydse luftrummet, hvis vi "bare" holdt højden. Vi lovede og håbede. Og selvfølgelig kunne vi altid hente motoren frem, hvis det skulle knibe, men i samme øjeblik ville opgaven gå i vasken, og vi var næsten i mål. Heldigvis kunne vi passere over Hamburg på ren og skær varm luft. Byer er fyldt med energi! Hele opgaven blev gennemført på 7 timer og 36 minutter, så vores gennemsnitshastighed var tæt på 70 km/t.
 


Retur til Flyvning