Flyvende tallerken over Slotsmarken?

Siden blev opdateret 2010-01-28
Retur til Flyvning
Et større selskab mente, at Mars-boere ville aflægge besøg..!

Her er lokalavisens mere jordbundne forklaring på et højtflyvende fænomen.

Lygten lyste søvnigt ned på vejen, og den eneste lyd, der brød aftenstilheden, var kædens knirken, indtil en ophidset kvindestemme råbte: "Der er en flyvende tallerken, se - den lander - lige der på marken - Alfred, Alfred, kom - skynd dig!"
Alfred var hurtig i vendingen, for hans dybe stemme gjaldede sekunder efter langt ned ad vejen, da han bekræftede sin kones skingre påstand.

Og der var virkelig en "flyvende tallerken" - tilsyneladende da - over Holbæk. Nu var lygten den eneste søvnige i det lille selskab, der med opspilede øjne fulgte det mærkelige lys på den mørke aftenhimmel. Det svævede højt oppe over det sociale boligbyggeris kareer på Slotsmarken og bevægede sig i store sving mod Ringstedvej.

Pludselig skete der noget med de tre lys, hvoraf det midterste lyste klart, mens de to på flanken kun glødede. Det midterste beholdt sin styrke, mens de to andre strålede op som blitzlamper i en pressefotografs kamera og antog et rødligt skær. Den aparte opførsel bortvejrede den første antagelse om, at det havde været en flyvemaskines lanterner, for de var hverken regelmæssige eller farvede røde eller grønne.

Det så virkelig ud til at være den ægte vare - en flyvende tallerken! En aftengænger på Bent Grubbesvej forsøgte endog at overbevise en cyklist om, at der var besøg fra Mars.

Farten var i mellemtiden gået noget af tingesten, og den gik nu længere ned, mens kurverne blev mindre og mindre. For en søvnig og træt journalist forekom fænomenet dog så jordbundent, at han fandt en vis lighed mellem lysenes bevægelser og et modelsvæveplan, at han beregnede dens bane og - hvad der var mere vigtigt - søgte at gætte sig til, hvorfra det kunne være startet.

Mens folk samledes i store ophidsede klynger, vendte jeg cyklen og trillede fredeligt ned ad Valdemar Sejrs Vej. Ganske rigtigt, fire silhuetter tonede frem inde på en stor mark.


Mysteriets "opklaring"

Mysteriet blev hurtigt opklaret, og forklaringen er desværre knapt så spændende som optakten, for den flyvende tallerken med Mars-boerne var ganske enkelt et modelsvæveplan opsendt som forsøgskanin.
- Vi ville undersøge, om der findes termik om natten (opadgående luftstrømme, som bærer svæveplaner), og derfor sendte vi en model op med lys i, forklarede den ene af de unge mænd.

En elektrisk pære lyste i næsen på den lille maskine, mens man på begge sider havde anbragt en raket, hvis udstødning antændte en halv meter snoet magnesiumbånd, som gav det hvide skærende lys.

Selv om aftenens mærkelige oplevelse tabte betydeligt i en journalists øjne, fordi det unægteligt havde været rart med et førstehåndsinterview med Mars-boerne, har opklaringen alligevel en vis humoristisk værdi - og derfor viderebringes den hermed.

Der er kun at tilføje, at der  i k k e  var termik.. og et øjeblik efter lyste cykellygten atter søvnigt på vej hjemad..
Lars.

Her er et sjældent spionbillede af UFO'en - bemærk raketterne på vingerne.Retur til Flyvning